Arkeologikonsult förlorade mot länsstyrelsen

Företaget Arkeologikonsult förlorade målet i kammarrätten mot länsstyrelsen i Uppsala. Som vi tidigare berättat i Upplandsnytt så hävdar företaget att upphandlingen av de arkeologiska utgrävningarna i samband med bygget av den nya E4:an inte har gått rätt till.
Under en kort period tidigare i år stoppades upphandlingen av de arkeologiska utgrävningarna i samband med bygget av den nya E4:an genom Uppland. Arkeologikonsult som är en av landets få privata entreprenörer när det gäller arkeologiska utgrävningar ansåg att de utestängts från länsstyrelsens upphandling. Länsstyrelsen å sin sida stödde sig på ett undantag som finns i lagen om offentlig upphandling som säger att just arkeologiska utgrävningar inte omfattas av denna. Men det här undantaget hävdar Arkeologikonsult bryter mot EG-rätten. Därför ville de pröva det juridiskt för att kunna få till en lagändring. Företagets vd Roger Blidmo är i dag besviken över domen och han tänker överklaga till regeringsrätten. Kontakta reportern: Erik Möller
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".