Råttinvasion i centrala Uppsala

100 råttor i centrala Uppsala. Det hävdar oppositionsrådet Lars O Ericsson att han såg på väg hem från fullmäktigemötet natten till i går. Nu kräver han att miljö- och hälsoskyddsnämnden kollar upp råttläget i stan.
- Här var det - i hörnet av Skolgatan-Kungsgatan, som ett antal stora råttor hoppade över ett slags cementvall och rakt över Kungsgatan, berättar Lars O Ericsson. 100 råttor på samma gång är väldigt många och Per Wikström på Anticimex är förvånad över kommunalrådets högst ovanliga observation. Vad det beror på vet han inte, eftersom han inte hunnit åka ned och inspektera platsen. Men någon råttinvasion har han inte hört talas om, även om det finns råttor i Uppsala. - Jag får ju rapporteringar titt som tätt om folk som stöter på råttor, får upp råttor i ett badrum, i källare, fastigheter, men inte i den här mängden. En och annan råtta, så är det ju bara. Men mitt såhär i centrala stan, det låter lite underligt måste jag säga. Lars O Ericsson säger att det var ganska skumt när han såg råttorna, men att det fanns gatubelysning, så han såg dem väl: - Vi måste få en hejd och göra någon typ av inventering. Man måste i alla fall via miljö- och hälsoskyddskontoret se över det här snabbt. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".