Folkmängden i Knivsta ökar mest

Upplänningarna blir alltfler. Enligt senaste befolkningsstatistiken från SCB har vi blivit mer än tusen personer fler och det bara på de senaste sex månaderna. Och Knivsta växer mest i hela landet.

– Det är inte så förvånande, vi har legat nära det förut. Jag ser att det är positivt att vi växer, säger Göran Nilsson, kommunalråd i Knivsta.

Uppland växer och bara under det senaste halvåret har länets befolkning ökat med över tusen personer. Vilket får Uppland att ligga på topp fem av snabbast växande län i landet. Befolkningen växer i alla länets kommuner - utom Älvkarleby och Heby.

Och även Knivsta sticker alltså ut - för här växer befolkningen allra mest i hela landet, och då räknat i förhållande till sin folkmängd. Men någon gräns borde väl finnas för hur stort Knivsta kan bli säger kommunalrådet.

– Vi har bara drygt 14 000 invånare. Jag anser själv att vi behöver komma upp i 20 000 invånare för att på ett rimligt sätt ta kostnader som alla kommuner har, säger Göran Nilsson, moderat kommunalråd Knivsta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista