Tierp

Ny fritidsgård invigd

Idag invigdes den nya fritidsgården i allaktivitetshuset Möbeln i Tierp. Den gamla som ju brann ned förra sommaren, har nu ersatts med en storsatsning i den gamla möbelfabriken.

Idag invigdes den nya fritidsgården i Tierp med påmpa och ståt. I den påkostade fritidsgården finns internet-café, Tv-spelshörna, dansgolv med scen för musikframträdanden, café med biljardhall, läsrum och alteljé för skapande aktivitet. Och i själva all-aktivitetshuset kommer det även att finnas replokal och skejtboardramp.

Bandklippare vid invigningen var 17-årige tiepsbon Joakim Eriksson. Han har sedan 11-årsåldern hängt på den gamla fritidsgården Unkan som brann ned förra sommaren. Så här tycker han om den nya .
– Det är kanonbra. Det är så fint här, för där borta i Unkan var det så sunkigt, det var mögel i väggarna. Fast samtidigt brydde man sig inte så mycket. Atmosfären var ju underbar där. Det här är lika fint, det känns roligt, säger han.

Lari Honkanen
lari.honkanen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista