En förkylning kan ligga bakom den dåliga placeringen. Foto: Scanpix
OS- RODD

Karonen på sista plats i OS-finalen

Det blev en sjätte och sista plats för Uppsalabon Lassi Karonen i lördagens OS-final i singelsculler. Karonen, som varit sjuk med feber och infektion, lyckades aldrig ta sig upp på medaljplats utan låg i slutet av fältet under hela loppet.

Och han kände av förkylningen även i morse:
- Jag var lite rosslig i halsen och hostade upp lite slem, men jag kände mig pigg i kroppen och i huvudet.

Hur var taktiken?
-
Det var som vanligt att öppna lite lagom hårt så man är med därframme, sen en transportsträcka, och så bara öka och öka sista 750 meterna.

Hur gick tankarna när dom där framme kom ifrån meter för meter?
-
Ja, vid tusen meter tyckte jag det kändes rätt bra, man vet inte, dom andra kanske hade bränt för mycket krut. Men sen när det var 250 meter kvar såg jag att det var rätt kört.

Är du besviken?
- Klart att jag har siktat högre, och eftersom det gått så bra i semifinalerna. Jag kände mig i så bra form och tycker inte gjorde den rättvisa, säger Lassi Karonen.

Vann gjorde Olaf Tufte från Norge, som också vann i Aten för fyra år sen. Tvåa var tjecken Ondrej Synek och trea Mahe Drysdalen, Nya Zeeland.

Mats Dahlberg
upplandsnytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista