Fler uppsägningar på Gate Gourmet

Det blir troligen uppsägningar för företaget Gate Gourmet på Arlanda. Det säger platschefen Petri Salminen till Upplandsnytt.
Den arlandabaserade cateringfirman Gate Gourmet ligger just nu i förhandlingar med facket om ytterligare uppsägningar. Platschefen Petri Salminen vill ännu inte bekräfta hur många människor som berörs, men enligt Radio Upplands källa rör det sig om ett trettiotal drabbade. De planerade uppsägningarna är dom tredje sedan attacken den 11 september 2001 som resulterade i att flygbranschen gick in i en kris som skulle visa sig bli en långvarig lågkonjunktur. Under hösten 2001 sade företaget upp 175 personer vilket var mer än en tredjedel av hela personalstyrkan. Sedan dess har inte läget fått någon betydande återhämtning även om resebranschen ser ljust på framtiden. De pågående förhandlingarna väntas fortskrida i upp till två veckor innan ett slutgiltigt besked om varsel kan ges.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".