Hallstavik

Motivet okänt till mordförsök

Under måndagseftermiddagen fortsatte förhören med den man och den kvinna som misstänks för mordförsök på en 56-årig man i Hallstavik i fredags natt.

Det är fortfarande oklart vad som egentligen hände innan mordförsöket, det vill säga att polisen ännu inte känner till motivet till attacken. Det är heller inte helt utrett vilket sorts vapen som användes. Det enda som polisen meddelar i nuläget är att någon av de två misstänkta ska ha använt ett stickvapen - det är alltså inte helt säkert att det rör sig om en kniv.

Men det som kommit fram hittills är i alla fall att de två misstänkta, en man och en kvinna i 50-årsåldern, båda var mycket berusade då 56-åringen stacks i buken, och att de hade druckit stora mängder alkohol - i flera dagar. De två misstänkta är kända av polisen sedan tidigare och har figurerat i missbrukarkretsar i Hallstaviksområdet flera år, det säger Eje Johansson vid Norrtäljepolisen till Upplandsnytt.

Han säger också att de misstänkta uppgett att de den aktuella kvällen festade ihop med den nu svårt skadade 56-åringen, men att de var så berusade att de idag inte minns mycket av kvällen, och därför kan ingen av dem heller ta ställning till det de misstänkts för, mordförsök.

Den 56-årige man som stacks ned vårdas fortfarande på Norrtälje sjukhus. Läget är kritiskt men stabilt. Han är ännu inte vid medvetande och har därför inte kunnat berätta nånting för polisen om vad som hände natten till i lördags. Under eftermiddagen idag håller polisen ytterligare förhör med de två misstänkta.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista