Storvreta

Start i nya skolor för många Storvretabarn

Idag börjar skolan för många barn i länet. I Storvreta utanför Uppsala har en stor förändring skett sedan vårterminen eftersom Lyckeboskolan lagts ner, något som kritiserades av många föräldrar.

Barnen som börjar trean idag kommer i stället till Storvretaskolan och där har man splittrat de gamla klasserna för att de nya barnen ska komma in på ett bra sätt säger rektorn Christina Rudmark, men även det har fått kritik.

-  Det var väldigt många föräldrar, och är kanske fortfarande många Storvretaföräldrar, som var väldigt missnöjda med det här beslutet. Från Lyckeboföräldrarna har vi mött positiva reaktioner för att vi försöker ta hand om barnen. Jag kan naturligtvis förstå Storvretaföräldrarnas oro, men jag är övertygad att det kommer att bli bra med den personal och de lärare vi har, säger Storvretaskolans rektor Christina Rudmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista