speedway

Uddlösa "Piggar" föll tungt

Det blev platt fall för Rospiggarna i tisdagens elitseriematch hemma mot Elit Vetlanda. Matchen som kunde ha säkrat slutspelsplatsen slutade med brakförlust, 39-57.

- Kör vi så här har vi inget i ett slutspel att göra, suckar Mikael Messing som bara kunde glädja sig åt Greg Hancock som körde in nära hälften av lagets poäng.

Trots en ”femetta” till Rospiggarna i det första hetatet så visade det sig ganska snart att det skulle bli en småländsk kväll på Orionparken i Hallstavik. Det tunga Vetlandaartelleriet med Jason Crump, Peter Ljung och Jaroslaw Hampel i spetsen, pepprade hål i det för dagen sällsynt ihåliga roslagslaget.

Visst hopp tändes precis före paus då Greg Hancock och Adam Shields fixade 4-2, vilket reducerade underläget till 27-33, men närmare än så kom aldrig hemmalaget. Inte så konstigt då det bara var Greg Hancock, i vanlig ordning, som levererade. Fem heatsegrar och en andraplats blev facit för Hancock som var 12(!) poäng bättre än näst bäste Rospigg.

- Greg tar halva lagets poäng och det är bara han som får godkänt, konstaterar lagledare Mikael Messing.

Nu väntar några ovissa omgångar innan slutspelsplatsen möjligen kan säkras. Den ständigt uppskjutna Hammarbymatchen kan mycket väl fälla avgörandet.

- Det hade naturligtvis varit mycket bättre att få köra den där matchen i torsdags när vi stod på Gubbängen och väntade, men nu är det som det är, säger en märkbart besviken lagledare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista