Uppsala

Gripna misstänkts för fler rån

De fyra män som polisen grep natten till onsdag, misstänkta för att under tisdagskvällen ha försökt råna en kiosk på Portalgatan i Uppsala, kan vara de män som under de senaste dagarna genomfört flera rån nattetid.

I helgen rapporterades flera rån mot enskilda runt omkring i Uppsala under tidiga morgonen eller sena natten.

Och i tisdags kväll försökte ett flertal män råna en kioskägare och dess familj, de hotade med kniv, knivskar ägaren och gav sig sedan av i bil. Under natten greps sedan fyra män vid ett tillslag i Viby, misstänkta för rånet mot kiosken.

Männen har ännu inte hörts om de tidigare rånen. Men det finns enligt polisen detaljer i rånarnas tillvägagångssätt som gör männen mycket intressanta för utredningen av åtminstone ytterligare tre rån.

Än så länge förnekar de fyra männen brott och säger enligt polisen mycket lite i förhör.

Samtidigt som männen greps, togs en bil i beslag, en bil som polisen tror kan vara den röda Mazda som vittnen har sett lämna platsen efter ett av rånen. Ytterligare en bil som kan ha använts vid rånen har beslagtagits. Å båda bilarna ska nu undersökas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista