Allt fler mobbas på gymnasiet

Mobbningen på Uppsalas gymnasieskolor fortsätter att öka. En enkätundersökning som Uppsala kommun har gjort, visar att bara under dom tre senaste åren så har mobbningen nästan fördubblats.
Utfrysning och andra former av psykiska trakasserier är den vanligaste formen av mobbning enligt eleverna själva. Det är väldigt sällan som mobbningen består av fysiskt våld som sparkar och slag. Det har alltså bara blivit värre de senaste åren. Sen 1996 gör nämnden för frivillig utbildning en enkät bland Uppsalas gymnasieungdomar. Där svarar de på frågor om hur de trivs på sin skola, stress, skolk och mobbning. För varje undersökning har siffrorna bliivit allt dystrare. Förutom att allt fler mobbas, visar undersökningen att de är stora skillnader mellan skolorna. Om man ska tro siffrorna mobbas flest på Katedralskolan och minst på Lundellska.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".