Akut ekonomisk kris för Sirius

Den ekonomiska krisen är akut för Sirius bandy inför seriestarten i helgen. I morgon fredag, går tiden ut för klubben att betala sin skuld till förre tränaren Kjell Edberg på 125 000 kronor, annars kommer kronofogden att agera.
Det är seriepremiär på söndag, hemmamöte med Hammarby. Det borde ligga fest och glädje i luften. Men verkligheten för Sirius bandy är en annan. Flera miljoner kronor i skulder, och nu är det inte bara två utan tre före detta spelare som vänt sig till kronofogden för att kräva in sina pengar. Den senaste som tillkommit är Magnus Lövdal. Sen tidigare är det Andreas Westman och Kjell Edberg, varav den senaste också var Sirius tränare under två säsonger. Beloppet som dom tre kräver tillsammans ligger på nära 300 000 kr. Och det största beloppet, de 125 000 kr som Kjell Edberg kräver in - ska ha betalats av klubben senast i morgon, i annat fall kan kronofogden stå beredd på Studenternas på söndag och plocka in dagskassan för att betala skulden. Sirius bandys ordförande Lars-Olof Lindell sa i går till Upplandsnytt att han inte ville kommentera det ekonomiska läget för klubben. Men kontakter finns mellan Sirius och spelarna för att få till stånd någon form av överenskommelse som förhindrar en utmätning. Om inga pengar kommer fram återstår för dom tre att välja om dom vill begära klubben i konkurs. Klubben har planer på att genom ett upprop där bland andra finansmannen Anders Wall deltar försöka skaffa fram mer pengar till klubben. Men tiden för att rädda klubben börjar bli knapp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".