Felaktiga brev från socialen upprör

Ett fel hos socialtjänsten i Uppsala har gett flera uppsalabor en otrevlig överraskning i brevlådan - ett brev om obetalda hyror och ett erbjudande om ekonomisk hjälp från kommunen.
- Jag har fått ett brev från socialtjänsten om att min hyresvärd kommer att avhysa mig, eftersom jag har en hyresskuld, säger Barbro Wahlström, som inte ens har någon hyresrätt. Barbro Wahlström är inte ensam om att ha fått den här typen av brev. Socialtjänsten i Uppsala har hittills blivit uppringda av ett tjugotal personer som fått liknande förtryckta brev, där det står att antingen hyran eller elen inte blivit betald och en broschyr om hur kommunen kan ge ekonomisk hjälp. - Det här är väldigt olyckligt, för syftet med våra brev är att berätta att vi finns och att man kan ta kontakt med oss om man behöver hjälp, säger Karin Mansikka, enhetschef på socialtjänstens mottagningsenhet. Hon berättar att kommunens omorganisation och nya personer på nya poster är orsaken till att det blivit fel. Och kommunen funderar på att höra av sig till alla som fått fel brev och be om ursäkt. Kontakta reportern: Maud Johansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".