Tierp

Kommunen startar "Tierpspanelen"

Beslutsfattarna i Tierps kommun vill få bättre koll på vad kommuninvånarna tycker. Därför vill de nu starta en medborgarpanel på nätet, och de efterlyser folk som vill vara med och påverka.

– Syftet är att få en uppfattning om vad invånarna tycker och att se vad som skapar engagemang hos medborgarna, säger Maria Sahlström som är projektledare på Tierps kommun.

Kommunen hoppas på att få med ett hundratal personer i panelen. Alla som är över sexton och inte har ett politiskt uppdrag kan anmäla sig.

Via ett sms eller e-post kan de få veta att det finns frågor som väntar på att besvaras, oftast i någon typ av enkät. När panelmedlemmarna kryssat och skrivit sammanställs deras svar och blir en del av politikernas beslutsunderlag. Men politikerna har inte lovat att följa panelens åsikter.

– Det är politikerna som avgör. Om man bestämmer sig för att en fråga får avgöras av ”Tierpspanelen”, då blir det så. Annars är det rådgivande, säger Maria Sahlström.

– Jag har fått in några anmälningar de dagar inbjudan har legat ute, avslutar hon.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista