Klart för polisskola i Östhammar

Nu är det klart att det blir en distansutbildning för poliser i Östhammar. Prefekten på polishögskolan i Stockholm, Ingmar Bergman, var i går på besök och pratade både med ledningen i länet och närpoliser i Östhammar.
I nuläget vet inte Ingmar Bergman exakt hur många som sökt till distansutbildningen i Östhammar. Ansökningstiden till nästa års vårtermin gick ut 15 mars och ansökningarna håller för närvarande på att behandlas. Eftersom det rent formellt inte gick att söka distansutbildningen nu till hösten så kommer de som redan blivit antagna att frågas om de vill gå där. - Vi har bestämt att vi startar utbildningen redan i höst om vi får tre studenter, säger Ingmar Bergman. Om den inte kan starta i höst så kommer distansutbildningen i stället att dras igång i januari, med mellan sex och tio elever. Samtidigt ska samma typ av utbildning starta i Gävle, Dalarna, Västmanland och Örebro. Tanken är att utbildningen ska läggas på orter som har svårt att rekrytera poliser. Sedan planerna på utbildningen blev kända har närpolisen i Östhammar blivit nerringd av människor som nu ser en chans att få bli poliser, om de kan få vara kvar på orten. Kontakta reportern: Ola Björnör
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".