Kommunchef anmäld för fiffel

En chef inom Enköpings kommun har polisanmälts av ledningen för den kommun där han tidigare var anställd. Mannen misstänks för att ha använt skattepengar till bland annat nöjesresor.
Mannen är numera anställd som chefstjänsteman inom Enköpings kommun. Polisanmälan mot honom gäller saker som inträffade i hans tidigare anställning, då han hade en arbetsledartjänst i en annan kommun och där han samtidigt hade ett tungt politiskt uppdrag som ordförande för en av dom kommunala nämnderna. En revision gjordes på mannens förra arbetsplats för att utreda bland annat resor och representation som mannen ansvarade för. Han har till exempel gjort flera resor i tjänsten vars karaktär av arbets- och studieresor ifrågasätts av revisorerna och där underlag med motivering och specifikation för resorna saknas. Mannen har också enligt revisorerna fått ut dubbel ersättning vid vissa tillfällen då han haft politiska uppdrag. Ledningen för kommunen där mannen tidigare var anställd har efter revisionen polisanmält mannen och kräver återbetalning av en del av pengarna till kommunen. Ledningen för Enköpings kommun, där mannen numera har ett chefsjobb, har hittills sagt att man väntar med att ta ställning till mannens fortsatta chefskap tills saken är slutligt utredd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".