Mordrättegång inledd - Uppsalabo dödades i Sala

Idag inleddes rättegången mot de tre män som står åtalade för att ha misshandlat en Uppsalabo till döds i Sala i mitten av mars i år.
Tingsrätten i Sala var i förmiddags full till bristningsgränsen av intresserade, som fick höra åklagaren berätta om händelsen i mars. Det skedde i centrala Sala vid ett-tiden på natten på öppen gata och började med att en flicka kom fram till den 22-årige Markus Fredriksson, från Uppsala och anklagade honom för att ha slagit en annan kille i ansiktet. Kort därefter kom de tre åtalade fram och började slå och sparka Markus, som ramlade omkull på gatan. De åtalade började då hoppa jämfota på honom, bland annat på hans huvud. Markus Fredriksson fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala, men hans liv gick inte att rädda. Idag under rättegången gick hela tingsrätten ut för att inspektera brottsplatsen. Bland annat la rätten ut en docka som skulle visa hur den avlidne låg. Rättegången håller på i ytterligare fyra dagar och ett stort antal vittnen ska höras. De tre åtalade har idag erkänt misshandel, men de nekar till anklagelserna om mord.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".