uppsala

Fler affärer väntas i Stenhagen

Området Stenhagen i Uppsala fortsätter att växa. I helgen invigdes bildnings- och kulturcentrum, en byggnad som samlar förskola och grundskola, bibliotek, idrottshall, fritidsgård och lokaler för musik och dans.   

Men det byggs inte bara affärer utan också mycket bostäder, berättar Örjan Almesjö, exploateringschef för Stenhagen.

– Om vi tittar på planerna från början, på 1980-talet, så omfattade Stenhagen ungefär 2 000 lägenheter. Nu återstår 300-400 lägenheter och småhus som ska byggas, säger Örjan Almesjö.

När allt är utbyggt kommer ungefär 5 000 personer bo i Stenhagen, och fler invånare betyder ett högre tryck på att ha någonstans att handla. Därför ska det byggas ännu mer, på andra sidan av Herrhagsvägen.

– Jag förmodar att det blir mer livsmedel, mer dagligvaruhandel. Om det behövs? Ja, eftersom det ska byggas så behövs det. Sedan vänder det sig inte bara till Stenhagenborna utan också till de som åker riksväg 55 och köpcentrumet samlar upp kunder i ett större område, menare Örjan Almesjö, exploateringschef för Stenhagen.

Jonas Ahlman
jonas.ahlman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista