Baldis får åter servera sprit

Nu går det åter att köpa drinkar, öl och vin på Uppsalakrogarna Baldis, som nyligen bytt namn till Strada, O´Learys och krogen Påvels.
Vi har tidigare berättat att nämnden för serveringstillstånd i Uppsala har dragit in tillståndet att servera öl och sprit på krogarna. Det beslutet gällde omedelbart, men överklagades till länsrätten. I väntan på länsrättens beslut, som kommer dröja någon vecka, så har krögarna nu fått tillstånd av rätten att tillfälligt servera öl, vin och sprit på krogarna. Helena Leander är ordförande i nämnden för serveringstillstånd i Uppsala kommun som tog beslutetom indragningen. Hon tycker att det här ger fel signaler. - Alkohollagen ställer krav på ordentlig lämplighet hos krögarna, och då ingår även ekonomisk lämplighet. Om man då bara kan strunta i detta så är det ju synd. Men beslutet betyder inte att dessa krogar i framtiden kommer att få behålla sitt serveringstillstånd, det ska länsrätten avgöra efter en muntlig förhandling den 23 maj.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".