uppsala

Stormöte om musikklassernas framtid

Folkpartisten Fredrik Sjöberg i Uppsala ser fram emot ett stormöte med samtliga politiska nämnder som har frågan om Uppsala musikklasser och Nannaskolan på sitt bord. Som Upplandsnytt berättat tidigare så har fastighetsnämnden nu beslutat att ärendet ska diskuteras i storgrupp för att reda ut nämndernas skilda uppfattningar i frågan, samtidigt menar Fredrik Sjöberg att fastighetsnämnden inte har något att göra med var undervisningen ska bedrivas.

– Fastighetsnämnden har knappast den bästa komptensen att se efter vilka lokaler som lämpar sig för vilken typ av undervisning. Det är en fråga som produktionsnämnden för vård och bildning äger. Fastighetsnämnden ska se till att vi har skollokaler som är funktionella. Nannaskolan är inte funktionell för musikundervisning. Den är felrenoverad, säger folkpartisten Fredrik Sjöberg, ordförande i produktionsnämnden för vård och bildning.

Vid gårdagens sammanträde i fastighetsnämnden beslutades att musikklasserna ska anvisas till Nannaskolan i enlighet med fullmäktiges beslut, och att samtliga berörda nämnder ska träffas i storgrupp för att komma fram till en gemensam hållning i frågan.

Men den första punkten menar Fredrik Sjöberg att fastighetsnämnden har helt fel i. Det går inte att bedriva verksamhet som det var tänkt i Nannaskolan.

– Det visara bara på hur förvirrat läget är, menar Fredrik Sjöberg.

Den här förvirringen är det meningen att stormötet, som troligtvis hålls i slutet av nästa vecka, ska försöka reda ut. Förhoppningen från de olika parterna är att alla nämnder ska ha samma åsikt i slutet av mötet. Men om de inte skulle vara överens betyder det med största sannolikhet att kommunstyrelsen äger frågan, och det kanske leder till att frågan till slut hamnar i fullmäktige igen.

Fastighetsnämndens ledamöter var eniga i sitt beslut i går, vilket innebär att allianspolitiker i den nämnden går emot sina partikamrater i de andra nämnderna i den här infekterade frågan.

Upplandsnytt frågade i morse fastighetsnämndens ordförande, moderaten Lars-Gunnar Karlsson, hur han tror att deras beslut kommer att tas emot av de andra.

– Jag tror det här är väldigt bra, och att alla är glada att någon tar tag i det här, säger Lars-Gunnar Karlsson och han får medhåll av folkpartisten Fredrik Sjöberg:

– Jag ser fram emot att vi sätter oss ner allihopa och diskuterar hur beslutsprocessen varit och ska vara.

 

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista