Många klagar på UL:s sena bussar

Fulla bussar och sena avgångar. Det är många som just nu klagar på Upplands lokaltrafik efter att den nya hösttidtabellen börjat gälla.

– Jag tycker det fungerar väldigt dåligt med de bussar som det är byte vid Ramsta kyrka och morgonbussarna in till stan som ungdomarna ska åka med, säger Rolf Hansson som bor i Dalby och han har haft stora problem de senaste dagarna.

Det är fler som klagar på strul i busstrafiken. En man som bor i Lagga berättar att hans buss inte avgått i tid en enda gång sedan den nya busstidtabellen kom. Och varje dag har han själv fått ringa och ordna så anslutande buss ska vänta. Och bussarna mellan Gävle och Östhammar är enligt en annan pendlare överfulla. Och fler resonerar som Rolf Hansson som nu inte vet om han kan fortsätta pendla med buss.

– Jag är väldigt tveksam till om jag ska fortsätta åka buss. Jag har åkt buss i tjugo år. Det har fungerat för det mesta, men nu när man kan bli stående vid Ramsta kyrka på väg hem från jobbet, resonerar Rolf Hansson.

Enligt Sture Jonsson, informationschef på Upplands lokaltrafik, har det kommit in en hel del synpunkter från resenärer under den här och förra veckan. Och problemen säger han, handlar om inkörningsproblem med en ny tidtabell och att skolungdomarna ännu inte hittat till rätt buss. Att anslutande bussar går för tidigt, är ett exempel.

– Jag har pratat med våra entreprenörer och felen ska nu vara åtgärdade. Normalt sett har vi två veckors intrimning. Det som är annorlunda i år är att fler åker med oss, vilket är jättepositivt, men det gör också att vi inte löser allt så snabbt, menar Sture Jonsson på UL.

Maria Jansson
maria.jansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista