Fel på Flottsundsbron stoppade trafiken

Ett fel på Flottsundsbron stoppade både sjöfarts- och landsvägstrafiken igårkväll. En av bommarna gick inte att fälla när bron skulle öppnas vilket gjorde att bron stängdes av för all trafik.
Efter några timmar kunde bommen fällas manuellt. Därmed kunde också bron öppnas så att den passagerarbåt som väntat kunde passera för fortsatt färd in till Uppsala. Efter brostängningen kunde även biltrafiken släppas på igen, efter att man fällt upp den trasiga bommen manuellt. I ett tidigt skede misstänktes möjligt strejkbryteri, eftersom det är kommunverkstaden som ska kallas in när det inträffar något fel på bron, men de är uttagna i strejk. Felet igårkväll åtgärdades av Protectus i Uppsala, som sköter broöppningarna. Enligt Mats-Ola Hjelm, ombudsman på Kommunal i Uppsala, är det då inte fråga om strejkbryteri, eftersom det inte är utlyst någon blockad. Uppsala kommun har då möjlighet att anlita någon annan att laga bron om något fel uppstår.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".