Fotboll

"Vi ska störa dem så mycket vi kan"

På söndagseftermiddagen möter Bälinge Linköping i Allsvenskan i fotboll. Tabelljumbon Bälinge som inte vunnit en enda match i årets serie möter alltså Allsvenskan bästa lag Linköping, som endast förlorat en match i år.

Assisterande tränaren i Bälinge, Ali Amini, tror att det i stort sett blir spel mot ett mål idag, men han hoppas ändå att laget ska kunna störa Linköpings spel tillräckligt mycket:

- Vi har inget att förlora. Linköping kommer ju att föra spelet, men det är viktigt att vi inte bjuder på nånting, säger Ali Amini.

Bälinges damer har inte haft någon toppensäsong i år. Efter 14 spelade matcher har laget 10 förluster och fyra oavgjorda resultat i bagaget. Bälinge ligger alltså sist i tabellen med åtta omgångar på sig att rädda kvar laget i Allsvenskan.

Ali Amini förklarar den dåliga sviten med att laget inför den här säsongen tappat flera erfarna spelare samtidigt som de nya unga tillskotten saknar den erfarenhet laget behöver.

Men både assisterande tränaren Ali Amini och Bälinges vänsterback Emma Lindqvist talar ändå om en bra stämning i laget.

- Ja, det har faktiskt varit otroligt bra stämning under året i laget. Fråga mig inte hur vi gör det då vi ligger så dåligt till i tabellen, men så är det i alla fall, säger Emma Lindqvist.

Men kanske kan det vara just den goda stämningen som gör laget sämre. På frågan om man kanske måste bli lite förbannad och arg för att kunna satsa hårdare i matcherna svarar Emma Lindqvist så här:

- Det ligger säkert nånting i det. Till exempel på träningarna så är vi lite snälla, vi satsar inte så hårt i närkamperna kanske. Och om man inte gör det på träning så gör man det inte heller i matcherna. Så det ligger nåt i det, säger Emma Lindqvist.

Mona Wahlund
mona.wahlund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".