Motocross

Tredje SM-deltävlingen avgjordes på Rörken

Den tyngsta klassen i motocross, MX3, har ett SM i fyra deltävlingar. Den tredje kördes under söndagen på Rörkens motocrossbana 1,5 mil utanför Uppsala, och blev en ordentlig publikfest i leran.

Närmare 2000 hade sökt sig ut till Rörkens motocrossbana. Då det regnat något under morgonen så blev banan ganska uppkörd, något som ibland skapade problem för åkarna, men gjorde det desto mer spännande för publiken.

Bäst totalt i de två lopp som kördes i MX3 blev dalmasen Mats Nilsson som kör för SMK Dala Falun. Han är även överlägsen ledare totalt med sina 142 poäng och bör av allt att döma köra hem SM-titeln i den fjärde och sista deltävlingen som körs i Kristiansstad. Andreas Hultman, Kils MK MS, ligger tvåa på 123, och först på 86 poäng hittar vi trean Robert Carlsson Järva MK.

Bäste upplänning blev Björn Andersson som kör för Göta MS. Han knep tredje placeringen i de sista av de två heaten, och ligger sexa totalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".