Uppsala

Isbana åter aktuell på Vaksala torg

Snart kan tacklingar och piruetter bli vardagar på Vaksala torg. Kommunens tjänstemän har återigen dammat av idén om en centralt belägen isbana.

I flera år har kommunen diskuterat möjligheten att ordna en skridskois på Vaksala torg - förra året var det nära att det blev verklighet, då hade ett norskt företag som tillverkade energieffektiva plastisbanor kontaktat kommunen.

Men när det sen visade sig att det fanns fler tillverkare av plastis och kommunen skulle göra en upphandling så drog det ut på tiden. Kommunen hittade heller inte tillräckligt med sponsorer för att täcka kostnaderna.

Men nu, när temperaturen börjar gå nerdåt, är frågan aktuell igen. Tjänstemännen föreslår att kommunen skjuter till de pengar som saknas och köper in plastisen, och att det görs före sista september - då upphandlingen måste göras om igen.

700.000 kronor skulle investeringen kosta kommunen och nu är det upp till politikerna att besluta.

Lisa Helgesson lisa.helgesson@sr.se                                                                    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".