Skräpigt kring UFFs insamlingsboxar

Trots att Uppsala kommun vid årskiftet drog in tillståndet för organisationen UFF att ha sina klädinsamlingsboxar på kommunens mark, så står boxarna fortfarande kvar. På vissa håll är dom överfulla och kläderna skräpar ner i omgivningen.
-Vi ser UFF-lådan fullproppad med kläder och vi tycker att det är skräpigt och kläderna ligger överallt, kläderna är blöta, säger en upprörd Rut Andersson som går förbi boxen i Eriksberg i Uppsala varje dag. -Om inget görs ruttnar dom snart! Insamlingsorganisationen UFF har gått dåligt. En misskött ekonomi och många frågetecken kring föreningens kopplingar till den omstridda Tvindrörelsen har lett till att många kommuner och företag brutit samarbetet med organisationen. I januari gick insamlingsdelen av organisationen i konkurs, och då blev tömmandet av boxarna eftersatt. Örjan Hägert, informatör på UFF, räknar dom ska kunna börja tömma kontinuerligt om någon vecka. Han hoppas dessutom fortfarande på att man ska kunna få fram ett nytt avtal med kommunen. Kontakta reportern: Peter Söderberg
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".