uppsala

Man sköts i benet av polisen

Vid ett ingripande i Uppsala inatt sköt polisen en 39-årig man i benet. Det var strax efter klockan tolv som polisen fick ett telefonsamtal från en kvinna som sa att en manlig bekant som hon varit tillsammans med under kvällen bettet sig mycket aggressivt.

Kvinnan kände sig så hotad att hon lämnade lägenheten, men i lägenheten fanns andra personer kvar som kunde befinna sig fara. När polisen tog sig in i lägenheten kom mannen ut ur ett rum beväpnad med vad som såg ut att vara ett hagelgevär. En polisman avlossade då vad som tros vara tre skott, varav två träffade mannen i benet. Mannen fördes till Akademiska sjukhuset. Efter omplåstring har mannen sen förts till polishuset i Uppsala för förhör. Polisen misstänker att han var påverkad både av alkohol och andra substanser. 39-åringen är känd av polisen sen tidigare. Vapnet visade sig vara en replika av ett hagelgevär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".