uppsala

"Dumt att undvika flytt av musikklasserna"

Det vore dumt att inte försöka hitta en lösning så att Uppsala musikklasser ändå kan flytta in i nyrenoverade Nannaskolan. Det säger i dag moderaten Cecilia Forss, ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Enligt Forss var det inte länge sedan som musikklasserna faktiskt ville in i Nannaskolan, men samtidigt förstår hon att det finns flera orsaker till den här tilltrasslade situationen:

– Dels tror jag det beror att musikklasserna fått flytta så många gånger mellan olika skolor sedan de började. Jag tror mycket också bottnar i musikklassernas placering varit en fullmäktigefråga. Jag inte tror att någon annan skolas placering diskuterats på den nivån, säger Cecilia Forss (m), ordförande i barn- och ungdomsnämnden.

Hon tror att diskussionen bygger på den starka viljan som fanns från musikklasserna att bygga om Nannaskolan åt dem.

– Därför vore det dumt att säga nej till en diskussion om det ändå på ett enkelt sätt kunde bli den skola som vi hoppades på från början. Det är ändå bara några år sedan som musikklasserna tyckte att det var väldigt viktigt att få flytta in i Nannaskolan, säger Cecilia Forss.

Biträdande rektor på Uppsala musikklasser sade igår till Upplandsnytt att de blivit lovade att få vara kvar på Balderskolan.

Alexander Gagliano
alexander.gagliano@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".