Hård belastning på Enavallen

Ett 80-tal poliser från Uppsala län kommer att finnas på plats i Enköping i morgon då ESK möter Djurgården i fotbollsallsvenskan.
Enköping kommer att invaderas av tusentals Stockholmare när Djurgården kommer på besök. Biträdande insatschef Magnus Westergren tror ändå inte att det kommer att bli några större bråk. - Med så mycket folk och med så mycket öl som det brukar bli i de här sammanhagen så blir det säkert en del störningar. Men jag tror inte att det blir några stora grejor, säger Westergren. För att undvika bråk och irritation när det kommer kanske över 10 000 människor och tittar på matchen är det viktigt att allt flyter på och att det inte blir några proppar, anser Magnus Westergren. - Det kanske inte är helt enkelt när vi talar om Enavallen som egentligen inte är byggd för så stor publik, säger han. Vad gör ni åt det då? - Vi har fler entréer än vad vi normalt har på Enavallen så att vi ska kunna få folk i tid till matchstart.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".