Rugby

Dubbelt Enköping i serieavslutningen

Sista matcherna i både damernas och herrarnas elitserie spelades under söndagen, och ERK tog två ordentliga segrar mot Vänersborg. Damerna vann med 125-0, och herrarna med 90-0.

Dubbla regerande svenska mästarna, ERK:s herrlag, vann därmed elitserien och får då välja semifinalmotståndare, vilket bör bli Hammarby. Göteborg, som är det sämre av de två lag ERK har att välja på, klarar sig nog undan mest på grund av den extra resa det skulle innebära för Enköping.

Tvåa i serien blev Stockholm Exiles, men trots detta ses de som knappa favoriter att ta tillbaka det guld som ERK har hållit på i två säsonger.

För ERK:s damer är det svårare att sia om eventuella chanser i slutspelet. Man har definitivt möjligheten att gå hela vägen, men frågan är om man redan kommit så långt i sitt lagbygge, eller om man fastnar någonstans på vägen. Trolig semifinalmotståndare för ERK:s damer är Stockholm Exiles.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".