Ny stöldliga på Arlanda

Polisen varnar nu för att en ny stöldliga härjar på Arlanda sedan i början av maj. Ligan specialiserar sig på att distrahera resenären och tar bagaget när denne tittar bort.
Stölderna brukar öka på Arlanda under sommarmånaderna, men i år har de varit fler än normalt. Ligan som tros ligga bakom stölderna består, enligt polisen, av flera personer, både män och kvinnor i 30-50-årsåldern. Alla är mörkhåriga, välklädda och medellånga. Gruppen har specialiserat sig på bagage som är lätthanterligt. Bland det som stulits finns flera ryggsäckar, bärbara datorer och portföljer. När resenären tittat bort eller gått för att hämta sitt incheckade bagage så har någon plockat med sig en väska och försvunnit. Stölderna har skett i terminal fem både i ankomsthallen och i avgångshallen, men även utanför terminalen. Tjuvarna distraherar ofta offren genom att fråga dem något eller prata med dem. - Vid ett tillfälle så var det fyra män som gick fram till en man som höll på att packa ner bagage i sin bil. De pratade med honom på ett utländskt språk och när de gick därifrån så saknades ett handbagage som hade stått på gatan, berättar Mikael Thoudal, gruppchef på Arlandapolisens utredningsavdelning. Polisen spanar efter ligan med både uniformerad och civil personal. Innan ligamedlemmarna gripits råder man resenärerna att hålla extra god uppsikt över sitt bagage.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".