UPPSALA

Pojke gripen misstänkt för misshandel

En 16-årig pojke greps idag misstänkt för gårdagens misshandel av en äldre man i Eriksberg i Uppsala.

Uppdaterad 16.30

Det var igår förmiddag som en man i 80-årsåldern blev svårt misshandlad. 16-åringen hämtades in för förhör redan igår, släpptes, men togs alltså in idag igen, säger Christer Nordström vid Uppsalapolisen.
- Han greps mitt på dagen. Vid förhöret nekade han till brott, och efter förhöret försattes han på fri fot, men han är fortfarande misstänkt.

Det när den äldre mannen kom hem och skulle gå in i sin port som det av någon anledning uppstod ett handgemäng och mannen fick skador bland annat på halsen. I samband med misshandeln drabbades mannen dessutom av en stor hjärninfarkt. Hans tillstånd betraktas just nu som allvarligt men inte livshotande.

Bråket misstänks ha någon koppling till elever på Eriksbergsskolan, och där har man tagit det inträffade mycket allvarligt säger skolans rektor Lisa Wolf.
- Hela personalen var bestört, och jag antar att även alla elever var bestörta.

Vad bråket berodde på är inte känt, men enligt Christer Nordström vid Uppsalapolisen så har utredningen visat att elever ofta vistas i området runt skolan, och bland annat använde trappuppgångar och liknande som rökrutor.
- Det finns en irritation bland boende nära skolan, men skolan har tagit det här på största allvar och agerat kraftigt efter det som inträffat, säger han.

Erik Möller
erik.moller@sr.se