Förslag om strängare regler för starta eget bidrag

En undersökning från institutet för tillväxtpolitiska studier visar att bara vartannat företag som fick starta eget bidrag 1997 överlevde. Därför föreslår institutet att det ska bli svårare att få bidraget.
Institutet för tillväxtpolitiska studier har kommit med en rad förslag på hur reglerna för starta eget bidrag ska förändras. Institutet anser att det behövs strängare regler för att få bidraget och att bara arbetslösa i glesbygden ska kunna få stödet. Det borde inte gå att förlänga bidragstiden och svaga företag bör inte hållas vid liv mer än ett halvår. Undersökningen från institutet visar att bara vartannat företag som fick bidraget 1997 överlevde och att företag som startas av kvinnor och invandrare klarat sig sämst. AMS-direktören Sandro Scocco är kritisk till förslagen. Han anser att grupper med svagare fäste på arbetsmarknaden behöver längre perioder på sig att etablera sina företag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".