900 Enköpingselever hemma från skolan

Strejken påverkar nu skolelever alltmer. På Westerlundska gymnasiet i Enköping fick årskurs ett och två stanna hemma idag på grund av strejken.
-Vi är väldigt många här på skolan, om alla skulle vara inne skulle slitaget bli så stort och vi bli tvungna att stänga ganska snabbt, säger rektor Jörgen Norman. Eleverna som stannar hemma har fått hemuppgifter och ska få kontinuerlig information om hur det går. -Och så hoppas vi att det ska ta slut, säger rektorn. Skolan vill inte äventyra treornas avgångsbetyg eller riskera att terminen måste förlängas in i sommaren för att ta igen det som förlorats. Därför fick de två lägre årskurserna stanna hemma från en smutsig skola som redan påtagligt börjat lukta. -Det är alltid skönt egentligen, säger Daniel Fritze-Näslund i årskurs två som fick stanna hemma idag. -Disciplinen är kanske inte så stark och det är många inlämningsuppgifter som ska vara inne nu, så det är lite sjaskigt den här veckan. -Det är mycket skitigt, många som inte går hit för att det är så snuskigt och äckligt, säger Joakim Lindholm, elev i årskurs tre. -En del har ju astma och kan inte vara här. Nu märker man skillnaden när städerskorna inte är här. Kontakta reportern: Mårten Nilsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".