Nu ska taxikunder fotograferas

Nu planerar Uppsala Taxi ännu en gång att införa övervakningskameror i sina taxibilar. Bolaget fick för fyra år sen avslag av länsstyrelsen i Uppsala län att installera kameraövervakning. Men nu efter att taxibolag i andra städer fått tillstånd överväger alltså Uppsala Taxi på att göra en ny ansökan.
Redan 1997 sökte Uppsala Taxi tillstånd hos länstyrelsen för att installera övervakningskameror i taxibilarna. Då ville man ha kameror med rörliga bilder, men fick avslag för att övervakningen skulle inkräckta alltför mycket på resenärernas integritet. Nu har länstyrelserna både i Göteborg och Stockholm beviljat taxibolag att installera kameror som istället tar stillbilder på kunderna när dom kliver in och ur taxin. Och kan man på Uppsala Taxi förankra idén hos taxichafförerna så vill man göra ett nytt försök med en ny ansökan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista