speedway

Slutåkt för Rospiggarna

Som väntat slog Dackarna ut Rospiggarna ur speedwayslutspelet. Laget från Målilla i Småland vann även tisdagens möte i Hallstavik (52-44) och går vidare med totalt 115-77. Rospiggarna kan ändå se tillbaka på en lyckad säsong med överasskande bra åkning och en ekonomi som balanserats. 

1 617 åskådare hade kommit till Orionparken för att uppleva Rospiggarnas sista match för säsongen. Med 30 poängs underläge var utgången given, men hemmalaget visade moral och föll endast med åtta poäng. I vanlig ordning var det lagkaptenen Greg Hancock som visade vägen med sina 18 poäng och trots en viss besvikelse över elimineringen, så var han på det hela taget nöjd med säsongen.

- Det har varit ett fantastiskt år för oss. Jag vet att folk underskattade oss och det känns skönt att sätta tvivlarna på plats och få förarna i laget att tro på sig själva.

Positivt för klubben är också att ekonomin stabilserats och att publiken i Hallstavik kan se fram emot elitseriespeedway även nästa år - orföranden Anders Östling blickar redan fram mot 2009.

- Vi har nog väldigt goda förhoppningasr om att få ett starkare lag och det är absolut vår målsättning. Sammantaget kan man nog säga att det ser väldigt ljust ut i nuläget, men nu kommer de närmsta veckorna vara helt avgörande då vi tar kontakt med förarna.

Säsongen är dock inte över för Dackarna som möter Elit Vetlanda i den ena semifinalen. I den andra semin ställs Piraterna mot seriesegrande Lejonen.


MATCHFAKTA kvartsfinal 2:
Rospiggarna-Dackarna 44-52
Rospiggarna: Greg Hancock 18, Chris Slabon 9, Travis McGowan 7, Charlie Gjedde 4, Andreas Messing 4, Janusz Kolodziej 2.
Dackarna: Hans Andersen 12, Fredrik Lindgren 11, Peter Karlsson 9, Andreas Jonsson 9, Nicolai Klindt 5, Grzegorz Zengota 3, Ludvig Lindgren 3.
Publik: 1 617.
Dackarna vidare med sammanlagt 115-77.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista