fotboll

Bälinge nekas kommunstyrelsepengar

Uppsalas kommunstyrelse kommer inte ge några ekonomiska bidrag till Bälinge Damfotboll, säger det moderata kommunalrådet Cecilia Forss. Som SR Uppland tidigare rapporterat är Bälinge damfotboll i en svår ekonomisk situation, och ordförande i fritids- och naturvårdsnämnden, Ali Moulavi(m), bad kommunstyrelsen om hjälp till Bälinge. Men det verkar vara förgäves.

– Vi kan inte skjuta till skattemedel som ett bidrag. Det vore orättvist mot andra föreningar, säger Cecilia Forss.

Istället för ekonomiska bidrag vill Cecilia Forss föra diskussioner med näringslivet om elitdamfotbollens betydelse för Uppsala som varumärke. Hon tror att det ska leda till fler sponsorer, både företag och privata, och säger att kommunstyrelsen hjälper till med det.

Att nämden skulle ha lovat Bälinge pengar, som ordförande Conny Sjöberg uppfattat det, känner Cecilia Forss inte till. Skulle det absolut inte lösa sig funderar hon på att man kanske kan betala ut nästa års ordinarie bidrag tidigare, men säger samtidigt att hon inte är säker på att det går juridiskt. 

– Damfotbollen är givetvis viktig. Jag tror att elitidrotten överhuvudtaget är viktig för Uppsalaborna och hur Uppsala uppfattas. Därför tror jag vi kommer hitta en lösning som kommer att rädda situationen, men som inte betyder ett ekonomiskt bidrag från kommunstyrelsen, säger Cecilia Forss, (m) kommunalråd i Uppsala.

Klara Johansson
klara.m.johansson@sr.se