uppsala

Skepsis mot lösning för musikklasser

Beskedet från politikerna i Uppsala om att vissa ombyggnader ska göras på Nannaskolan, men att planen är att Uppsala Musikklasser sen ska flytta dit, möts med skepsis från skolans biträdande rektor Karin Cars. Hon har bland annat svårt att se hur musiksalarna ska kunna fungera.

Som Upplandsnytt berättade i morse så presenterades förslag till lösning för Musikklasserna på ett möte med alla inblandade kommunala nämnder igår. Tidigare har lärare och ledning menat att två mindre salar i Nannaskolan inte kan användas till storskalig körsång. I de salarna föreslås nu enbart mindre körgrupper öva- Med hjälp av bland annat tyger och plattor som sätts in, så ska det fungera bra, enligt nya akustiktester av rummen. De större körgrupperna ska kunna öva i dramasalen och i aulan.

Samtidigt ska nu undersökas om samtliga elever kan få plats i Nannaskolan, så att de slipper gå över till Balderskolan till vissa lektioner.

Nu vill kommunen få med sig musikklasserna på detta, men biträdande rektorn Karin Cars är inte övertygad. Hon vill inte bli intervjuad på band men säger att hon har svårt att se hur skolan ska få plats i bara Nanna.  bland anant för att det bara finns en NO-sal. Hon menar också att de behöver tre fullstora musiksalar. Under den här tiden som kommunen funderat på en lösning så har de inte kontaktat musikklasserna säger hon och hon hoppas att kommunen gör det nu.

Alexander Gagliano alexander.gagliano@sr.se