Fortsatta lagerproblem

De stora problemen med leveranser av handskar, sprutor, kompresser och annat inom landstinget i Uppsala län är fortfarande inte över. Nu har till och med operationer fått ställas in för att det saknats material.
För en månad sedan började problemen när ett privat företag tog över varulagret. Leveranserna av varor till landstinget fungerar alltså fortfarande inte. De enkäter som Akademiska sjukhuset gör bland de förrådsansvariga på olika avdelningar visar visserligen att något fler är nöjda nu, men fortfarande är det sjuttio procent som tycker att leveranssituationen är dålig eller mycket dålig. Nu har alltså till och med operationer fått ställas in. Bakgrunden är, som Upplandsnytt berättat tidigare, att landstinget, för att spara pengar, gått ihop med två andra landsting och låtit det privata bolaget Kronans droghandel ta över varulagret, som har hand om sprutor, kompresser, handskar och annat. Sedan dess kan det ta flera veckor att få saker levererade, vissa saker kommer inte alls. Den tolfte oktober sa landstingsrådet Mats O Karlsson att det snart skulle vara löst. Men det är det allså inte. Per Erik-Sjögaard på Kronans droghandel säger att det inte bara är deras fel, de tre landstingen är också dåligt samordnade och han vågar inte längre lova när problemen ska ta slut. På sjukhuset menar man att problemen borde varit lösta för länge sedan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".