Mer elevinflytande på gång

Eleverna i skolan har inte tillräckligt inflytande över skolan idag. Men det håller på att bli bättre, enligt Elevorganisationen i länet.
-Det viktigaste är klassrumsinflytandet, man har inte inflytande över kurser man läser, vad man vill läsa, säger Annamaria Olsson som arbetar på elevorganisationen. Ingen av länets kommuner har prövat att låta eleverna vara i majoritet i styrelsen på en gymnasieskola, trots att möjligheten funnits i sex år. På elevorganisationen, som är en samarbetorgansiation för elevråden, så tycker man att eleverna har för lite inflytande idag. Men att det håller på att bli bättre. Många skolor hyr idag in elevorganisationen för att utbilda elevr i demokratifrågor. I Uppsala ser man också ut att vara på väg mot ett test av en elevmajoritet i en gymnasiestyrelse. Kontakta reportern: Lisa Helgesson

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".