Mordmisstänkt har begärts utlämnad

Den 27-årige tjeckiske man som gripits i Holland misstänkt för mordet på en kvinnlig student i Uppsala har nu förhörts och begärts utlämnad till Sverige.
I går kom Ola Laurell vid internationella åklagarkammaren tillbaka från Holland där han träffat 27-åringen. I förhören förnekade 27-åringen all inblandning med mordet. Han säger att han träffade den mördade kvinnan den 12 april i Ultuna, men att han sedan lämnade sin bostad och reste iväg. Han säger att han inte vetat om att varken mordet inträffat eller att han varit internationellt efterlyst, förrän han greps i Holland. En förklaring som Laurell inte finner trovärdig. För att kunna fortsätta med ytterligare förhör krävs att 27-åringen utlämnas till Sverige, något som antingen kan gå smidigt eller ta väldigt lång tid beroende på om han självmant går med på utlämning. Polisen ska nu analysera vissa spår från brottsplatsen och jämföra dessa med 27-åringens uppgifter för att kunna fastställa bevis. Och Ola Laurell tror att en uppklaring är inom räckhåll. - Jag bedömer att vi har goda möjligheter att utreda brottet, säger han till Upplandsnytt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".