Helikopterproblem ska lösas

Inom ett år ska Lunds sjukhus få egen helikopterplatta så att sjukhustransporter till och från sjukhuset fungerar bättrre. Det säger Lunds sjukhuschef Leif Granat efter kritiken från läkare och sjuksjöterskor från Uppsala som hotat att vägra fortsatt flygning till Lund.
Ett arbetsteam som består av 15 läkare och lika många sjuksköterskor vid helikopterverksamheten på Akademiska sjukhuset i Uppsala utför sjuktransporter över hela Sverige, men hotade att vägra flygningar till Universitetssjukhuset i Lund. Bland annat reagerade man på att det inte finns någon helikopterplatta på sjukhusområdet. Helikoptern har tvingats landa utanför stan, på ett sportflygfält, där det många gånger varit så lerigt att ambulanser har fastnat. Akademiska sjukhusets helikopter utför omkring 20 flygningar per år till Lund, oftast med barn som ska genomgå hjärtoperationer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista