Tjugo lärare bort från GUC

Det blir 20 lärare färre på gymnasieskolan GUC, Grafiskt utbildningscentrum, i Uppsala. -Det är klart att det är dämpat. Ingen mår särskilt bra just nu, säger Cissi Elwander, lärare på GUC.
-Vi som blir kvar kommer att få göra fler arbetsuppgifter vi kommer också att ha flera elever i grupperna än vad vi tidigare har haft, säger Lars Göran Nyström, vd på GUC. Han är orolig att skolan ska bli av med sitt goda rykte. Lars Göran Nyström ser en stor risk med att om kvaliten på undervisningen försämras så kanske tillströmmningen av elever till GUC från andra delar av landet upphör. Och då kommer skolan och kommunen att förlora ännu mer pengar. -Det är dåligt att dom gjort det, dom annonserade ut att det var en bra skola med massa nya saker, så gör dom detta, säger en besviken Ejnus Alvezio som går första året på GUC, och lockats hit från Eslöv.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".