Länets bästa företagsklimat i Håbo

Håbo kommun får allt bättre betyg av företagarna. Uppsala kommun ligger däremot sämre till. Det visar Svensk näringslivs rankning av företagsklimatet i landet som presenterades idag.
När nya listan över företagsrankningen i länet presenterades idag fanns två stora vinnare bland länets kommuner. Håbo som redan tidigare låg mycket bra till har klättrat än mer, från plats 70 till plats 40 bland landets 290 kommuner. Älvkarleby har också klättrat något och lämnat länets jumboplats till Östhammar. Kommunernas placering baseras på många uppgifter, bland annat nyföretagandet, skattesatsen och hur konkurrensen från kommunen upplevs. Förvånande är att Uppsala bara hamnar på plats 131 i landet totalt, vilket är lägre än förra året. Inga Kari Fryklund, regionchef på svenskt näringsliv, tycker det är mycket lägre än väntat och hon anser att det är viktigt att attityden från politikers och tjänstemäns håll förändras. Andra orsaker till Uppsalas låga placering kan vara att den offetnliga sektorn är en stor del av Uppsala, men också att det tar lång tid innan beslut fattas, nåt som borde förändras. - Ett snabbt bemötande och vara väldigt tydlig med vad som gäller, det är oerhört viktigt, säger Inga Kari Fryklund.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".