Klart vilka skolor som skall spara

Nu är det klart hur dom stora besparingarna kommer att påverka varje enskild skola I Uppsala Kommun. - Skolorna i Luthagen, Eriksberg, Gottsunda och Gamla Uppsala kommer att få det ganska kämpigt nästa läsår, säger Per Pettersson, chef för grundskolan i Uppsala kommun.
Totalt ska man spara ungefär 96 miljoner i Uppsala kommuns skolor nästa år. De största besparingarna får man genom att inte nyanställa personal och genom att omplacera flera lärare. - Det blir större undervisningsgrupper och något färre vuxna på skolorna, säger Per Pettersson. För till exempel Heidenstamskolan innebär besparingen sju färre vuxna i grundskolan till hösten. Det står nu också klart att skoldaghemmet Eken kommer att läggas ner. På Enevadsskolan i Lövstalöt har man fått beskedet att eleverna förmodligen kommer att flyttas till Bälingeskolan nu i höst. Maria Ridderstedt
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".