Sjukhusavdelningar får ökat budgetansvar

Större ekonomiskt ansvar ute på sjukvårdens avdelningar. Så ska landstinget i Uppsala län hålla sig inom budgetramarna, enligt landstingsstyrelsens nya plan för verksamheten.
- Det är ju cheferna ute på avdelningarna som kan göra det här rent praktiskt, säger Mats O Karlsson, socialdemokratisk ordförande för landstingsstyrelsen. Som alltså vill delegera politikernas ansvar. Det är ju politikerna som lägger ramarna för verksamhet och budget - en budget som är hårt ansträngd, något Upplandsnytt tidigare berättat om. Vid presentationen av budget och landstingsplan upprepades orden "Det gäller att hålla nere kostnaderna" - ett jobb som nu alltså läggs ut på avdelningscheferna runtom i landstinget. På intäktssidan kan konstateras att fjolårets skattehöjning visserligen gett ett tillskott i kassan, men inte i den utsträckning som man budgeterat för.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".