uppsala

Linnéskolan läggs ner nästa år

Allt pekar nu på att det bli Linnéskolan i Uppsala som läggs ner, när kommunen ska spara på lokaler bland de kommunala gymnasieskolorna.

Politikerna i utbildnings- och arbetsmarknadsnämndens arbetsutskott kommer att föreslå att nämnden följer tjänstemännens förstahandsalternativ och lägger ner Linnéskolan till hösten 2009.
- Det är bättre att stänga en hel skola än att stänga delar av Katedralskolan och Celciusskolan. Det ska mycket till om nämnden inte följer arbetsutskottets förslag, säger Mohammad Hassan.

Ulrik Wärsberg, socialdemokrat i Utbildnings- och arbetsmarkandsnämnden har varit kritisk till att majoriteten tänker lägga ner en kommunal gymnasieskola, han menar att man skulle kunna behålla både lokaler och kvalitet, även när elevantalet i gymnasiet sjunker. Detta om allianspartierna bara lät bli att sänka kommunalskatten.
- De vill inte ta obekväma beslut, hade de tagit tag i lokalproblemen hade vi inte stått här säger Mohammad Hassan.

Lisa Helgesson
lisa.helgesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista