Celebert besök till arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen i Uppsala fick idag besök av den tyske presidenten Johannes Rau. Han ledsagades av den svenske kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria.
Bangårdsgatan utanför arbetsförmedlingen i Uppsala fylldes i dag av en delegation som knappast var på jakt efter arbete. Istället fick den tyske presidenten Johannes Rau, den svenske kungen, drottningen och kronprinsessan Victoria höra hur systemet med aktivitetsgaranti fungerade. Tysklands president Johannes Rau sa till Radio Uppland att han tyckte det var intressant att höra hur grannländerna löser problem med arbetslösheten. Efter det snabba besöket, där hovet bestämt avvisade alla tillfällen till frågor eller spontana foton av kungafamiljen, var direktören för länsarbetsnämnden, Björn von Heland, lättad. - De verkade intresserada, både presidenten och kungaparet, säger Björn von Heland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".