Unga män misstänkta för lånebedrägeri

Tre unga män från Uppsala och Tierp har anhållits av polisen misstänkt för ett omfattande bedrägeri med internetlån. Männen har använt andra upplänningars identiteter och på så vis fått ut åtskilliga tusen kronor.

- De är misstänkta för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri. Man har ansökt om lån via internet men använt en annan person som sökanden. Sen när man har fått lånen beviljade har man satt in pengarna på egna konton. Så här långt handlar det om hundratusentals kronor, berättar Christer Nordström, presstalesman på Uppsalapolisen.

Polisen slog till mot de tre männen, 16, 17 och 18 år gamla, efter tips från en bank. Bland bevismaterialet återfinns beslagtagna datorer.

Förutom ett antal fullbordade bedrägerier är trion misstänka för ett 20-tal försök. Hade försöken lyckats hade männen kammat hem flera miljoner kronor, enligt polisen.

August Bergkvist                                                august.bergkvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista