Enköping

Akut rasrisk stängde skolgård

Skolgården på Enköpings Montessoriförskola har stängs akut på grund av rasrisk. Det är delar från fasden på höghuset förskolan huserar i som kan rasa ner.

Uppdaterad 16.30

Huset besiktigades i fredags av Enköpings hyresbostäder som beslutade att stänga gården. I och med det försvinner också två av förskolans ingångar.
- Det här är mycket besvärligt, säger förskolechef Carolina Gibbon von Sydow.

Enköpings Montessoriförskola ligger i ett höghus på Rombergsgatan, och det går drygt 30 barn där. I fredags kom en besiktningsman från EHB och sa att skolgården måste stängas av eftersom det fanns sprickor i fasaden som kunde göra att delar av den kunde rasa ner.

Stängningen gör dels att två av förskolans ingångar försvinner, och även då den lekplats som barnen har på skolgården. Men det här kommer att åtgärdas denna veckan. EHB ska nu även påbörja renoveringsarbetet av fasaden, och det är sagt att det ska ta några veckor.

- De har sagt det, men man vet hur det är, det brukar ta längre tid än man tror, så hoppas att de är klara till jul i alla fall, säger Carolina Gibbon von Sydow.

Erik Möller
erik.moller@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista